maandag 4 november 2013

15 procent van kinderen met lege maag naar school


15 procent van de leerlingen op de basisschool ontbijt niet of niet altijd. Dat concludeert de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt uit een enquĂȘte onder ruim 3000 kinderen, meldt NOS.
Twee jaar geleden waren er nog iets meer kinderen die met een lege maag naar school gingen. Maandag begint het Nationaal Schoolontbijt, een jaarlijks evenement dat een week duurt. Tijdens die week krijgen bijna een half miljoen leerlingen op 2000 scholen een ontbijt aangeboden.

Op die manier wil de organisatie het belang van ontbijt benadrukken als een van de belangrijkste maaltijden van de dag. De belangrijkste reden voor het overslaan van het ontbijt is steeds vaker tijdgebrek.

Het Nationaal Schoolontbijt ligt dit jaar onder vuur. Volgens consumentenorganisatie Foodwatch is het aangeboden ontbijt te zoet, te zout en te vet. 'Kinderen krijgen ongezonde producten zoals volle margarine, hagelslag, zoute smeerkaas en sinaasappelsap uit pak voorgeschoteld', liet een woordvoerster van Foodwatch weten. 'Als het doel echt is om te benadrukken hoe belangrijk een gezond ontbijt is, waarom worden er dan geen groente en fruit aangeboden?'
Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3538574/2013/11/04/15-procent-van-kinderen-met-lege-maag-naar-school.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten